perjantai 20. syyskuuta 2013

Matka Alcudiaan - un viaje a Alcudia


 Linkki kuvakoosteeseen

Prologi

Myöhempiä tarpeita varten otin kokeiluun Holiday Phone nimisen yrityksen palvelun. Tilasin sen kautta espanjalaisen prepaid simkortin. Palvelun tarjoaja löytyy helposti Googlen haulla.  Tilaus sujui mutkattomasti ja kortti ohjeineen tuli kirjeessä viivytyksittä. Jos myöhemmin haluan käyttää ulkomailla maan omaa puhelinverkkoa, jokin tämän tapainen palvelu saattaisi silloin tulla kysymykseen. Tämän palvelun käyttäjä tekee puhelimelleen ensin kotimaassa soitonsiirron tulevaan ulkomaiseen numeroonsa ja ulkomaille tultuaan kirjautuu ko. maan operaattorin (tässä tapauksessa Ortel) palvelun käyttäjäksi. Kotiinpaluun jälkeen kotimaan simkortti palautetaan käyttöön ja soitonsiirto puretaan.

Kotimaasta ulkomaiseen numeroon otettu yhteys laskutetaan kotimaan hintojen mukaan. Minä  maksan kännykkääni ulkomaille tulevan puhelun tai tekstiviestin täkäläisen ulkomaanpuhelujen hinnoittelun mukaan. Kun soitan tai tekstaan täältä Suomeen, näkyy vastaanottajalle espanjalainen kännykkänumero. Tällä kohtaa ei palvelu minun kannaltani ole aivan kohdallaan. Tarvitsisin palvelua, missä lähettäjänä näkyisi minuun kotimaannumeroni, mutta hyvä näinkin.

Osittain toimivaa palvelua kokeilin siten, että otin kännykkäni Internet-yhteyden käyttöön. Kännykkäni palvelu "I am Here" antoi seuraavan tiedon, jonka välitin sähköpostin kautta tähän blogiini:

I am Here:
Carrer Pescadors de s'Albufera
07458
Baleaarit
http://maps.google.com/maps?q=39.78961,3.128067


Tulopäivä keskiviikko 11.9.2013

Hotellimme matkalla on Alcudia Pins. Matkamme on ehdottomasti enemmän turistimatka kuin matka jonkin monimutkaisen palvelun testaamiseksi. Perinteisesti etelänmatkamme alkavat hyvin varhain aamuyöstä ajomatkalla Tampereelta Suomen ykköskentälle, niin nytkin. Pikku kommelluskin sattui unenpöpperöiselle herrahenkilölle. Ostin myöhempää tarvetta varten vesipullon, mutta ostin sen ennen kansainväliselle alueelle siirtymistä. No rikehän se ei ole, hölmöyttä kylläkin. Pulloa ei voi viedä läpi turvatarkastuksesta, menetin sen, vaikka se oli korkkaamaton. Matkalaiset tietävät erinomaisesti, että lentovesi maksaa ramuttomasti enenmmän kuin esimerkiksi Sivasta ostettu pullovesi. Kai se sitten on niin paljon parempaa. Kahden euron ja nejänkymmenen sentin hinta pikkupullosta on myyjän mielestä kai perusteltavissa. Tarvitsimme vesipullon lentokoneeseen, joten ostin uuden samanlaisen. Pikku pullomme lentovettä tuli kaikkiaan maksamaan 4.80 euroa. Koska tein ostoksen kansainvälisellä alueella taxfree-marketista, jouduin välttämättä esittämään kassalla lentolippuni, ilman sitä olisin jäänyt vedettä. Kassalla selostin myyjälle ostoksemme vaiheet ja kysyin, että onko systeemissä jotain vikaa vai onko vikaa hölmössä maalaisasiakkaassa. Myyjä oli korrektin kohtelias eikä ottanut kantaa kysymykseen. Tiemme erkanivat ystävällisissä merkeissä. Jos olisin matikan opettaja, suorittaisin ehkä pikku laskelman ostoksellamme. Pikku pullo lentovettä, hinta meille kaiken kaikkiaan 4.80 euroa. Vastaava pullo Sivasta ostettuna, ehkä 48 senttiä. Lentoveden hinta oli siis noin kymmenkertainen, mutta saimmehan noin 900% parempaa vettä.

Lento Mallorcalle ja matka Alcudiaan sujui ongelmitta. Tutustuimme kovassa merituulessa ja pikku sadekuuron virkistäminä hotellialueeseen ja myöhemmin hotellin ruoka- ja juomatarjontaan. Vaihdamme huonetta huomenna.


Torstai 12.9.2013

Turistipariskunnan aikaisempi lintu löysi Aamulehden verkkosivuilta uutisen "Vuonna 2006 voimaan tulleet lentomatkustajien nesterajoitukset lieventyvät, ja voivat jäädä kokonaan historiaan, kertoo MTV3. ...". Pessimisti sanoisi, että maailmaan jää vielä lukematon joukko järjettömyyksiä, vaikka yksi poistettaisiin - optimisti taas: aina mennään parempaan suuntaan, jollei muuten, niin otetaan ensin pohjakosketuksia. Niinpä.

Rouvan aamupalveluun on kotona sisältynyt vuoteeseen tuotu Aamulehti, miksei sitten täällä reissulla. Hotellissamme on myös täällä huoneistossamme kuuluva ilmainen wlan. Sen avustuksella Aamulehden ilmaistarjonta on käytettävissämme. Pieni osa päivän liikunnastani jää pois, kun lehden tarjonta saadaan  mukavasti "ilmoitse". Viikon aikana tulemme kyllä monin tavoin kompensoimaan liikuntaa ylläpitävän postilaatikon puuttumisen.

Olen elvyttänyt matkaani varten BooxTV:n käyttöoikeuteni ja pannut tv-ohjelmia jatkuvaan tallennukseen. Vaikka muutaman Suomessa näkyvän tv-kanavan suorakatselu ei ole selainta käyttäen ulkomailla mahdollista, voimme halutessamme katsoa täälläkin esimerkiksi ylen ja mtv3:n uutislähetykset sekä muiden tärkeiden tv-ohjelmien tallenteet, pikku mukavuuslisä matkalle.

Espanjalaisen simkortin käyttöönotto onnistui, kiitokset Holiday Phonelle. Kokeiltiin jo eilen. Se saa nyt välittää yhteyksiä sekä paikallisiin alkuasukkaisiin että kotimaahan. Yhteydet paikallisiin jäävät varmaankin harvinaisuuksiksi, kuten kännykkäpuhelut  ensimmäisten kännyköiden aikaan. Ei siksi, etteikö täällä olisi kännykät käytössä - niitä kyllä piisaa, kaikkialla ja kaiken ikäisillä. Kiitokset vanhalle Nokialle. 

Heti kiitosten jälkeen - - -
Arvelen että tämä mobiiliyhteys ei kuitenkaan loppujen lopuksi tyydytä tarpeitani joiltain  osin. Systeemin, jonka käytöstä pitää maksaa, on oltava kaikilta osin luotettava. Puheajan lisän lataus näyttää toimivan, mutta prepaidliittymän käytössä oleellinen saldokysely ei ole hallinnassani. Puhelun siirto kotimaasta vieraaseen liittymään on vinksahtanut toimimattomaksi. Tätä ongelmaa en pysty täältä korjaamaan, se on palveluntarjoajan hallinnassa. Asiaan pitää palata Elisan myymälässä Kalevan Prisman eteisessä. Soitto Elisan palvelunumeroon ei tule kysymykseen. Se tyhjentäisi prepaid-liittymän puheajan jo pelkällä jonotusmusiikin kuuntelulla. Paljon olisi mobiilitoimijoilla mobiilitöitä. Asiakkaalle tärkeät pienet asiat jäävät suuren rahastussysteemin jalkoihin. Voi tietenkin olla myös niin, että kännykkäni, vaikka onkin äly- , ei ole osannut automaattisesti käsitellä oikein liittymän tarvitsemia asetuksia. Kun minäkään en osaa, vaikka olen inhimillinen äly, niin siinä sitä sitten ollaan.

Jos merituuli ei kaada, suoritamme myöhemmin päivällä rantakävelyjä. Käveltävää hiekkrantaa on ehkä 14 kilometriä. Koko urakka taitaa vaatia parikin viikon reissua.

Näyttää siltä, että päivästä tulee vähätuulisempi. Weather Underground lupaa Mallorcalle päivän maksimilämpötilaksi 25 astetta ja sateen todennäköisyys on 20% luokkaa - siis hyvää Suomen kesäsäätä. Tätä kirjoittessani ennustelämpötila on 18 astetta ja ulkona on vielä pimeää.

Huoneen vaihto sujui ongelmitta. Aamupalan jälkeen sain reseptionista avainkortit. Siirsimme tavaramme toiseen rakennukseen. Uudesta kolmannen kerroksen huoneistostamme on hieno näköala merelle. Näköala korvaa hyvin sen, että hotellin vilkkaimmalle uima-altaalle on paitsi näköala myös meluyhteys. Alle kouluikäisiä lapsia on paljon ja heistähän lähtee ääntä.


Perjantai 13.9.2013

Emme ole taikauskoisia, vaikka ajatus sisällä pysymisestä ja noutoruuan tuottamisesta hotellihuoneeseen olisi hyvinkin saattanut käväistä mielessä.

Eilinen rantakävelymme oli muutaman kilometrin pituinen. Sää oli koko ajan miellyttävän lämmin. Välillä aurinko paistoi täydellä terällään, välillä ohuen pilviverhon himmentämänä. Hiukan piti totutella siihen, että herrahenkilö oli ilmeisesti koko näkyvissä olevan rantakaistaleen vaalein. Melko varmasti en matkalta palattuamme ole Suomen vaalein. Jo nyt alkaa näkyä tulosta ja pian varmaankin vastaantulijat hymyilevät iloisesti punaiseksi palaneelle turistinenälle. Rouva huomasi päivällisellä, että olin pohjustanut ruskettumisprosessiani tavallista runsaammalla porkkanatuotteiden syönnillä. Eläköön karoteeni;  ¡Viva el caroteno!
Teimme pitkän rantakävelyn. Hotellien lähellä väkeä oli rannalla hämmästyttävä määrä. Kauempana väki väheni. Hienohiekkainen ranta erottuu selkeästi rauhoitetusta luonnonpuistoalueesta, jolle pääsy on hienovaraisesti rajoitettu. Yhdessä kohtaa oli laudoitettu kulkutie mäntymetsän siimekseen haluaville. Kuljimme siitä varjoisen ja viileä metsän poluille. Rannan kuumuuden jälkeen oli miellyttävää kulkea varjoisia polkuja ja katsella täkäläistä luonnonmetsää. Otimme paljon kuvia.

Tutkimme hotellin marketin tarjontaa. Ostimme pari pientä pahvipurkillista gazpachoa. Huomasimme, että puolen litran vesipullon sisältö muistutti epäilyttävästi seutulan lentovettä. Ostimme kaksi pulloa (40 senttiä kpl), kun halvalla sai. Tekisi mieli sanoa, että laatu oli parempaa kuin lentoveden - en kuitenkaan sano.


Lauantai 14.9.2013

Päivä alkoi lupaavasti. Ikkunanäkymä ja ulkona suoritetut havainnot pilkkasivat WU:n sääennustetta, joka lupasi vähän eilistä huonompaa turistikeliä. Pidimme kiinni käsityksestämme, ettei sää voisi turistin kannalta juuri miellyttävämpi ollakaan.

Totesimme, että AI-palvelu, missä kaikki on valmiina käytettävissä, varmaankin kuormittaa kotona henkilövaa'an jousta. Ajattelimme korjata ongelmaa täällä hiukan nuukailemalla ja kotona enemmän. Lyhyiden rantakävelyjen lisäksi löhöimme altaalla ja smooltookkasimme suomalispariskunnan kanssa. Koska herrahenkilö oli juuri eilen uinut meressä, pidimme tauon siitä aktiviteetistä.

Hotellilla on "laululava", katettu ja laadukkain äänentoisto- ja multimedialaittein varustettu estradi. Seurasimme muutaman esityksen. Ei huono. Rouvan antibioottikuuri loppui. Nautimme päivän päätteeksi parvekkeella palmujen silhuetista merinäkymässä ja lyhyestä iltahämärästä.


Sunnuntai 15.9.2013

Tänään taitaa olla kaupunkipäivä. Tavanomaisen ajattelun mukaan kaupungissa kannattaa käydä silloin, kun kaupat ovat kiinni. Epäilen, että ajattelun taka-ajatus ei täällä toimi. No mikään ei ole niin nokkela kuin nuuka turisti - paitsi ehkä paikallinen kauppias. Edes siestan aikaan tehty kaupunkivierailu ei taitaisi vapauttaa heräteostoksista. Tuli tässä mieleen, että herrahenkilön em. ajatus taitaa olla hiukan kotoperäinenkin "Tampereen kekustassa käydään  vain, jos on pakko". Käyvimme tänään Port d'Alcudian vanhassakaupungissa. Väkeä oli niin tolkuttomasti että parilla ostoskadulla oli vaikeaa päästä etenemään. Ostimme rannekellon, viisi euroa. Kävelimme vanhan kaupungin muurilla hyvän matkaa ja otin tietenkin valokuvia mielenkiintoisilta tuntuneista kohdista. Paikansin kännykällä sijaintimme kaupungin muurilla myöhempää ihmettelyä varten. Bussipysäkillä oli väkeä myös tungokseksi asti. Jonotimme, ensimmäinen bussi tuli täyteen. Pääsimme toisella paluumatkalle, joka sujui ongelmitta.

WU:n ennusteesta poiketen sää oli aurinkoinen ja koko päivä erittäin lämmin. Rouvakin ui kaksi kertaa meressä. Meressä uinnin jälkeen nousi mustia pilviä ja tuuli navakoitui, mutta sadetta ei tullut.

Seurasimme illan ohjelmaa hotellin esiintymislavalla. Lavan edessä on hyvinkin yli sata pyöreää neljän hengen pöytää. Vain muutama oli vapaana, mutta mahduimme mukaan. Musiikkiesitykset olivat laadukkaita. Ne olivat myös moderneja ja "kansainvälisiä", kuinkas muuten. Rytmiikka ja soinnutus ovat kovasti uudistuneet sitten musiikin opiskelun päivieni (TOKK 1960-62, lehtori "Hermannin" opetukset ja Eino Linnalan Yleinen musiikkioppi I–II (1938–1940)). Toisin kuin Suomessa, täällä "rokahtavammatkin" esitykset tuntuvat pehmeämmiltä - siis siedettäviltä. Pahimmat modernin taiteen merkillisyydet eivät pääse tähän nuorille ja suurille ihmisjoukoille tarkoitettuun tuotantoon (jos et hahmota, onko taulu oikein- vai väärinpäin seinällä, tai onko taulu taulu, miksi ollenkaan katsot).


Maanantai 16.9.2013

Turisti lukee ilokseen tämänpäiväisen kaltaisia sääennusteita. Koko päivänä ei pitäisi sataa. Puolipilvinen taivas selkenee kello yhteentoista mennessä. Saapa nähdä seuraako Platges de Muron (monet nimet näyttävät olevan katalaaniksi, täällä puhuttuna itä-katalaanin murre mallorquin) tienoo ennusteita vai tarjoileeko omaa (murteellista) sääratkaisuaan. Jos näin mennään, on sen jälkeen ainakin kolme tuntia selkeää ja lämpötila on noussut kello neljääntoista mennessä 27 asteeseen. Sitten taivas pilvistyy, mutta läpötila pysyttelee korkeana. Tuuli voimmistuu aamun heikosta yhteentoista metriin sekunnissa.

Kirjoittelen tätä aamulla ennen kello seitsemää. En tavoittele esiintymistä Suomen TV:n sääprofeettana. On mukavaa, kun on olemassa globaali sään havainnointijärjestelmä ja havaintoja ymmärtäviä meteorologeja. No mukava ja mukava. Kotimaassa saamme kyllä piakkoin pimeyttä ja sateita, ehkäpä räntääkin. Näihän se on monilla seuduilla muuallakin. Jopa kreikkalainen muinaistarusto kertoo, että syksyn tullen Persefone, Demeterin kaunis tytär on taas siirtymässä alas Haadeen valtakuntaan jättäen meille kylmyyden, pimeyden, tuulet ja sateet. Meillä Suomessa, missä on "... syksyn pimeät saartaneet, mykkinä henkeä salpaavasti ... " (Aaro Hellaakoski), syysahdistuksen kompensoi myöhemmin valkea lumi ja talvinen valo.

WU:n sääennuste tunti tunnilta oli hieman viitteellinen. Ennusteen perusteella ei kannata etukäteen määrittää aurinkoöljyjen levitysaikoja. Ikkunasta ulos katsominen tuottaa tulokseksi paikallisen täsmäsään havainnon. Sää oli koko päivän hyvin miellyttävä. Rouva oli altaalla ja yhdessä kävimme rannalla. Emme uineet, mitä sitä nyt joka päivä - näin syksyllä.

Rouva säilyttää kännykkäänsä lukkojen takana. Se kaivettiin tänään esiin. Eikös vain ollut kertynyt tyttäreltä viisi soittoyritystä ja yksi tekstiviesti. Asia hoidettiin ja samalla selostin herrahenkilön kännykän yhteysongelmia suomalaiseen liittymään. Kun Elisa-neiti panee oven säppiin, niin eihän sille täältä mitään mahda. Ulkomaanpuhelujen maksut pahimmillaan kaksinkertaisesti veloitettuina kyllä kelpaavat palveluntarjoajille. Sanoinkin tyttärelle, että kun nämä minun kännykkäyhteyteni useinkin ovat epävarmat tai toimimattomat, on hyvä, että rouvan toimivat ja kännykkäkin on hyvin turvassa.

Espanjalaisen liittymäni datatoiminnot ovat kunnossa. On kätevää tallentaa vaikkapa paikkatieto karttalinkkeineen kännykällä ja lähettää se edelleen ilman, että roamingruletti rahastaa. Houkutus enempäänkin mobiilidatan käyttöön on iso, koska nettiin pääsy hotellin verkon kautta vaatii aina kirjautumisen selainta käyttäen. Etäyhteyksiä (ssh ja ftp) ajatellen toiminta on hiukan turhan kiemuraista. Kaikki kyllä toimii niin hyvin kuin se tällaisessa järjestelmässä on mahdollista. Hotellin ilmainen wlan onkin meille tärkeä hotellin valinnan kriteeri. Operaattorien ulkomaanliikenteen hintojen järkeistäminen on kai edennyt kukonaskeleen verran, mutta edistyminen tuntuu olevan perin sinkeää - kuin tervaa ryyppäisi.

Iltaruokailun jälkeen kävimme ostamassa hotellin marketista kaksi pahvipurkkia gazpachoa lisää. Nautimme sitten kotona tästä espanjalaisten kesäherkusta. Maltoimme mielemme emmekä ostaneet vesipulloa, vaikka halvalla olisimme saaneet.

Esiintymislavalla on ohjelmaa joka ilta. Tänään kuuntelin mielenkiintoisen multimediaesityksen. Musiikki sisälsi pentatonisia vivahteita ja taustalla vaihtuvat kuvat olivat pohjoismaisen tuntuisia, melkein lapinaiheisia, upeita. Luulin esitystä norjalaiseksi ja taisi ollakin. Mukana oleva intiaanipäällikkö siirsi ajatukset Pohjois-Amerikan pohjoisille alueille ehkä Minnesotaan tai Kanadaan, pohjoismaisten siirtolaisten alueille. Intiaanien musiikissahan esiintyi pentatoniikkaa. Eurooppalaiseen tietoisuuteen tämä tuli ehkä vahvimmin Antonín Dvořák:in 9. sinfonian myötä (Sinfonia uudesta maailmasta), jonka johtosävelmä on ainakin monelle ikäluokkaani kuuluvalle tuttu. Esitys oli tietenkin perin nykyaikainen show, mutta nautittava. Jo pelkästään sen takia olisi ehkä kannattanut matkustaa tänne, jos pikku liioittelu sallitaan.

Tämä ilta käytetään lepoon ja kevyeen virkistykseen. Kuu oli matkamme aikana hissukseen muuttunut puolikuusta täydeksi. Nautimme parvekenäkymistä kuutamossa. Huonekunta E308 toivottaa "Buenas noches".


Tiistai 17.9.2013

Rauhallinen aamu, niinkuin kaikki aamut täällä. Muutoinkin hotellivieraat tuntuvat olevan siivoa väkeä. Perheet lapsineen elävät omaa hotellielämäänsä, vahemmat huolehtivat lapsistaan. Pienten kanssa päivien pitääkin kulua pitkälti pienten lasten ehdoilla. Aikuisten lomanvietto näyttää niinikään mallikkaalta. Talossa, jossa huoneemme on, ei ole ollut yöhäiriöitä. Altaiden käyttöajan jälkeen illalla henkilökunta kiertelee panemassa paikkoja kuntoon. Aamulla viimeistellään. Tällä vieraiden määrällä, noin kymmenen talon hotellivieraat, töitä ja huolehdittavaa on paljon. Tason säilyttämiseksi on välttämätöntä että työ jatkuu pitkin päivää.

Kiertelin eilen parin naapurihotellin pihoja. Järjestys ja siisteys oli niissäkin hyvä. Pihat olivat kauniisti ja maulla istutuksin koristeltuja. Suuresta lapsiperheiden määrästä johtuen meidän allasalueillamme on eniten ääntä. Elämän ääniä. Päivittäiset ravintolaruokailut ovat lapsiperheille haaste samalla, kun valmiisiin pöytiin meneminen on helpotus. Tyylejä olemmekin nähneet kovin monen laisia. Entisinä vanhempina ymmärrämme haasteet. Meille haasteita asettaa kohtuudessa pysytteleminen. Onnistumisemme mitataan kotona, vaa'alla.

Weather Underground'in sääennuste lupaa puolipivistä. Iltaan mennessä sateen todennäköisyys kohoaa kahteenkymmeneen prosenttiin. Päivän maksimilämpötilaksi ennustetaan 29 astetta. Saapa nähdä.

Katsoin espanjalaisen prepaidini saldoa. Pienen temppuilun jälkeen sain seuraavan tuloksen:
Su saldo es 11.92 euros,
y caduca el 10-01-2014
Puheaikaa siis on. Muuten tuohon ilmaisuun "su" liittyvä käännös olisi hänen tai sen, Googlen kääntäjä kääntää ilmaisun su saldo muotoon saldosi. Alkeisopiskelija kääntäisi sen saldo,hänen saldonsatai yksinkertaisesti saldo. Moderni mobiilimaailma on siirtynyt "moderniin" ruotsalaistyyppiseen sinuttelukulttuuriin. Vai onko pelkästään Google siirtynyt. Kai Suomessakin hymyiltäisiin, jos emäntä vanhaan herrasväen tyyliin sanoisi vieraalleen "hän ottaa nyt vaan lisää piparkakkua". Perusespanjalainen teitittely (esim. kuinka voitte) kuluu joko "como esta usted" tai "como esta", edellinen edustaa hyvin kohteliasta teitittelyä jälkimmäinen on edellisen "rationalisoitu" ilmaisutapa. Katalaanin täkäläisessä murteessa tämä ehkä menee saman kuuloisesti, vaikka murre onkin lähempänä muinaista vulgääri-latinaa kuin castellano.

Pitää ottaa selvää, miten Suomesta käsin voin venyttää simkorttini voimassaolaikaa tulevaa myöhempää matkaa ajatellen. Akrobatiaa piisaa.

Söimme aamiaisen kaikessa rauhassa, melko heikosti houkutuksia vältellen. Huomisaamuna aikataulumme onkin tiukempi. Meille uusi mukavuus matkustamisessa on, että kello seitsemän ja kahdeksan välillä voimme tsekata ruumaan menevät matkatavaramme jo täällä hotellissa, josta ne siirretään koneeseen hotellin kuljetuksen jälkeen. Saa nähdä mitä Vantaan matkatavarahihnalla sitten pyörii. Meille jää juuri mukavasti aikaa hotellin aamiaisen nauttimiseen ennen lähtöä.

Aamupäivällä nautimme hiukan laimeammin lämmittävästä auringosta ja tuulisella merenrannalla kävelystä. Seurailimme surfaajien menoa kovassa aallokossa. Joku taitavampi osasi hypätä aallolta näyttävästi purjeena toimivan varjonsa varaan, joku räpiköi vielä ranta-aallokossa opetellen. Hänkin pääsi lopulta merelle ja vauhtiin. Urheilu houkutteli kovasti, mutta tällä polvella ja tällä iällä on pitäydyttävä rauhallisemmissa huveissa. Pilvipeite vahvistui vähitellän päivän aikana, tuli hiukan sadetta ja tuulen takia pusero oli käytössä, kun hain virvokkeita "kämpille". Ilta käytettiin osaksi pakkailuun.


Keskiviikko 18.9.2013, kotiinpaluu

Kun kaikki oli valmiiksi pakattu, oli hyvin nukutun yön jälkeen aamuseitsemältä helppo vetää laukut hotellilla tapahtuvaan tsekkaukseen. Sinne ne hävisivät pakettiauton kuljetukseen. Me hävisimme hiukan varhaisemmalle aamupalalle, ensin ravitolan aamuvirkkujen pöytiin. Myöhemmin haimme vielä aamiaisen lämpimästä tarjonnasta ja joimme kahvit kaikessa rauhassa.

Linja-automatka lentokentälle kesti noin tunnin. Pääsimme läpi turvatarkastuksesta ilman hälytystä, pelkällä koneskannauksella. Aikaisemmilta mallorcanmatkoilta jäänyt mielikuva siitä, että terminaali on iso, oli aivan oikea. Kansainvälistä aluetta piisasi, samoin matkustajien kulkemista helpottavia liukuhihnoja. Opastustauluja oli riittävästi ja ne olivat selkeitä. Epävarmuutta siitä, minne pitäisi mennä ei ollut.

Lento lähti ajallaan. Lentomatka sujui tavanomaisesti, paitsi että pienten lasten ääniä kuului enemmän. Kone tuli Vantaalle etuajassa, mutta saavutettu "etu" menetettiin porttipaikkaa odotellessa. Perillä satoi. Matka linja-autolla Lentoparkkiin ja omalla kotiin tehtiin sateessa. Tulimme vaivattomasti syksyiseen Suomeen.

Matka oli hyvä ja rusketustakin kertyi. Oli mukava asettua siistiin kotiin. Pakkausten purku ja muu kotona sai odottaa seuraavia päiviä. Eläkkeellä olevillekin on mukavaa päästä hiukan irrottautumaan entisistä ympyröistä, ja nähdä uutta, raikasta maailmaa. Edessäpäin odottavat varmaankin mukavat juhlat kuun lopulla, puolukkametsät täällä ja maaseudun rauhassa sekä koti- ja kerhoillat.

Hasta la vista, Alcudia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti